Κήλη, ομφαλοκήλη, βουβωνοκήλη, μετεγχειρητική κήλη
Μια κήλη αναγνωρίζεται συνήθως εύκολα καθώς εμφανίζεται ως διόγκωση σε κάποιο σημείο της κοιλίας. Η σύγχρονη χειρουργική επιτυγχάνει ελαχιστοποίηση του πόνου και των υποτροπών της κήλης με τη χρήση tension free τεχνικών και πλέγματος ανοικτά ή λαπαροσκοπικά.
Ομφαλοκήλη
Πρόκειται για διόγκωση στην περιοχή του ομφαλού.
Μία τυπική ομφαλοκήλη η οποία διορθώθηκε με μόνο μία μικρή τομή στον ομφαλό μέγεθος 1-1,5 εκ. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχει καλύτερο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα η ανοιχτή επέμβαση σε σχέση με την λαπαροσκοπική όπου θα χρειαστούνε τρεις τρύπες. Η λαπαροσκοπική προτιμάται σε μεγάλες ομφαλοκήλες.
Βουβωνοκήλη
Πρόκειται για διόγκωση στην περιοχή της μηροβουβωνικής πτυχής.
Τεράστια βουβωνοκήλη σε ηλικιωμένο με περίσφιγξη που περιέχει σχεδόν όλο το έντερο του. Ο ασθενής χειρουργήθηκε επειγόντως ευτυχώς χωρίς να έχει προκληθεί νέκρωση στο έντερο και πήρε εξιτήριο την επόμενη μέρα.
Μετεγχειρητική κήλη
Διόγκωση σε περιοχή τομής μετά από επέμβαση.
Υποτροπή μετεγχειρητικής κήλης μετά από επέμβαση με πλέγμα. Αφαιρείται το παλιό πλέγμα (φωτο 1-6) το οποίο έχει φύγει από τη θέση του και έχει συρρικνωθεί και τοποθετείται καινούργιο πλέγμα. Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είχε δημιουργηθεί μία καινούργια τεράστια κήλη (φωτο 7-10) που περιείχε σχεδόν το μισό έντερο φαίνεται και στις αξονικές. Αφαιρέθηκε τόσο το παλιό πλέγμα (φωτο 6) το οποίο είχε πολλές σύμφυσης με το έντερο και με το κοιλιακό τοίχωμα. Επίσης αφαιρέθηκε ο σάκος της κήλης (φωτο 10) και στη συνέχεια έγινε συρραφή του περιτόναιού και του οπίσθιου πετάλου του ορθού κοιλιακού και τοποθέτηση του νέου πλέγματος.