Ιωάννης Μπολάνης Χειρουργός

Διευθυντής χειρουργικής κλινικής παθήσεων εντέρου και πρωκτού – Iατρικό κέντρο Αθηνών

Laser αιμορροϊδοπλαστική LHP – βίντεο

Αρχική σελίδα -> Αιμορροΐδες -> Laser αιμορροϊδοπλαστική LHP – βίντεο

Laser αιμορροϊδοπλαστική (LHP) η νεότερη μέθοδος θεραπείας των αιμορροΐδων

Η αιμορροϊδοπλαστική με λέιζερ LHP γίνεται από μια μικρή τομή 1-2 χιλιοστών από την οποία κατευθύνεται η οπτική ίνα του λέιζερ στο εσωτερικό της αιμορροΐδας. Η ενέργεια του λέιζερ προκαλεί ίνωση (κλείσιμο) των αγγείων και συρρίκνωση της αιμορροΐδας χωρίς να επηρεάζει το υπόλοιπο έντερο.

Διαβάστε περισσότερα..


Αιμορροϊδοπλαστική laser σε συνδυασμό με πλαστική της πρόπτωσης LHP-RAR για 3ου και 4ου βαθμού

Όταν συνυπάρχει πρόπτωση των αιμορροΐδων το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην αιμορραγία αλλά είναι και αισθητικό και λειτουργικό. Όταν δε η πρόπτωση είναι μεγάλη όπως στον 3ο και 4ο βαθμό η απλή αιμορροϊδοπλαστική με λέιζερ δεν έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνδυάζεται με κανονική πλαστική (lifting) του πρωκτικού βλεννογόνου με απορροφήσιμα ράμματα (τα οποία πέφτουν εντός 30 ημερών). Η μέθοδος ονομάζεται LHP-RAR και αποτελεί τεχνική που εξελίξαμε στην κλινική μας.

Αιμορροΐδες 4ου βαθμού με αιμορραγία λόγω αντιπηκτικών, λέιζερ και πλαστική LHP-RAR

Απλή αιμορροϊδοπλαστική με laser μέθοδος LHP για 1ου και 2ου βαθμού

Η απλή αιμορροϊδοπλαστική με laser LHP αποτελεί τη νεότερη θεραπευτική μέθοδο για τις αιμορροΐδες 1ου και 2ου βαθμού χωρίς σημαντική πρόπτωση. Η μέθοδος χρησιμοποιεί νέας γενιάς laser με εύκαμπτη οπτική ίνα. Το laser επιτυγχάνει τον καυτηριασμό και την συρρίκνωση της αιμορροΐδας. Η διαδικασία είναι η πλέον ανώδυνη καθώς γίνεται εσωτερικά στο έντερο όπου δεν υπάρχει αισθητικότητα.

Αιμορροϊδοπλαστική με λέιζερ LHP

Αιμορροΐδες και ραγάδα πρωκτού θεραπεία με λέιζερ συνδυασμος μεθοδου αιμορροιδοπλαστικης LHP και botox.

Αιμορροΐδες και ραγάδα πρωκτού θεραπεία με λέιζερ.