Ιωάννης Μπολάνης Χειρουργός

Διευθυντής χειρουργικής κλινικής παθήσεων εντέρου και πρωκτού – Iατρικό κέντρο Αθηνών

Ελκώδης κολίτιδα – Οικογενής πολυποδίαση χειρουργική θεραπεία – βίντεο

Αρχική σελίδα -> Ελκώδης κολίτιδα -> Ελκώδης κολίτιδα – Οικογενής πολυποδίαση χειρουργική θεραπεία – βίντεο

Ολική κολεκτομή, βλεννογονεκτομή πρωκτού, δημιουργία ληκύθου τύπου j pouch, ειλεοπρωκτική αναστόμωση για Ελκώδη κολίτιδα ή Οικογενή πολυποδίαση

Επέμβαση j pouch για ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα ή οικογενή πολυποδίαση για την αποφυγή μόνιμης πάρα φύση έδρας (στομίας).

Αντικατάσταση παχέος εντέρου με λεπτό έντερο για την αποφυγή μόνιμης παρά φύση έδρας (στομίας) σε ασθενείς με οικογενή πολυποδίαση ή ελκώδη κολίτιδα. Το περιστατικό αυτό είχε οικογενή πολυποδίαση (afap) και όγκο στο εγκάρσιο μεγέθους 9cm, οι δε πολύποδες φτάνουν μέχρι τον πρωκτό οπότε αφαιρέθηκε ολόκληρο το ορθό και ο βλεννογόνος του πρωκτού και έγινε ένωση του λεπτού εντέρου (λήκυθος) με ράμματα πάνω στο δακτύλιο με το χέρι.


Ολικη κολεκτομη και j-pouch

Επιδιόρθωση ληκύθου σε ασθενή με συρίγγια στο pouch λόγω ρήξης της ληκύθου (pouch), ο οποίος είχε παραμείνει με την ειλεοστομία επί τέσσερα έτη.


Επιδιορθωση j-pouch

Οι συμφύσεις δημιουργούνται μετά από επεμβάσεις ή φλεγμονές στην κοιλιακή χώρα. Στο επόμενο βίντεο βλέπουμε τη λύση συμφύσεων σε ασθενή που παρουσίασε ειλεό, με λαπαροσκοπική μέθοδο χωρίς τομή.


Λυση συμφύσεων σε ειλεο μετα απο επεμβασεις στην κοιλιακη χωρα.