Ιωάννης Μπολάνης Χειρουργός

Διευθυντής χειρουργικής κλινικής παθήσεων εντέρου και πρωκτού – Iατρικό κέντρο Αθηνών

Αιμορροΐδοπλαστική με λέιζερ LHP

Αρχική σελίδα -> Νέες τεχνικές -> Αιμορροΐδοπλαστική με λέιζερ LHP
Αιμορροΐδες λέιζερ αιμορροϊδοπλαστική

Αιμορροΐδες, η πλέον σύγχρονη θεραπεία γίνεται με νέας γενιάς λέιζερ μέσω εύκαμπτων οπτικών ινών. Η αιμορροΐδοπλαστική με λέιζερ LHP γίνεται από μια μικρή τομή 1-2 χιλιοστά στον πρωκτό από την οποία κατευθύνεται το λέιζερ υποβλεννογόνια μέχρι την αιμορροΐδα και την συρρικνώνει.

Η διαδικασία είναι η πλέον ανώδυνη. Μερικές φορές συνδυάζεται με lifting του βλεννογόνου αιμορροΐδοπηξια με χρήση απορροφήσιμων ραμμάτων (LHP-RAR) όταν συνυπάρχει σημαντική πρόπτωση των αιμορροΐδων. Η ανακούφιση είναι άμεση όπως και η διόρθωση της αιμορραγίας

Όταν συνυπάρχει και πρόπτωση των αιμορροΐδων έχουμε καλύτερα αποτελέσματα εάν το λέιζερ συνδυαστεί με lifting του βλεννογόνου. Το τελικό αποτέλεσμα της μεθόδου αιμορροΐδοπλαστική με lifting φαίνεται μετά 30 ημέρες όταν πέσουν τα απορροφήσιμα ράμματα.

αιμορροΐδοπλαστική με λέιζερ LHP
Αιμορροΐδοπλαστική με λέιζερ LHP

Η διάρκεια της επέμβασης μόνο με το λέιζερ είναι 15-20 λεπτά ενώ εάν γίνει και lifting του πρωκτού διαρκεί περίπου 30-45 λεπτά. Η νοσηλεία είναι λιγότερο από 24 ώρες. Η λειτουργία του εντέρου επιστρέφει φυσιολογικά μετά 24-48 ώρες και συνήθως η μόνη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται για λίγες ημέρες είναι ηπια αναλγητικά.