Ιωάννης Μπολάνης Χειρουργός

Διευθυντής χειρουργικής κλινικής παθήσεων εντέρου και πρωκτού – Iατρικό κέντρο Αθηνών

Αιμορροϊδοπλαστική laser και πλαστική με απορροφήσιμα ράμματα ακόμα και για 4ου σταδίου αιμορροΐδες

Αρχική σελίδα -> Νέες τεχνικές -> Αιμορροϊδοπλαστική laser και πλαστική με απορροφήσιμα ράμματα ακόμα και για 4ου σταδίου αιμορροΐδες
Αιμορροιδες πληροφορίες θεραπείες

Αιμορροϊδοπλαστική laser σε συνδυασμό με πλαστική της πρόπτωσης LHP-RAR για 3ου και 4ου βαθμού αιμορροΐδες

Όταν συνυπάρχει πρόπτωση των αιμορροΐδων το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην αιμορραγία αλλά είναι και αισθητικό και λειτουργικό. Όταν δε η πρόπτωση είναι μεγάλη όπως στον 3ο και 4ο βαθμό η απλή αιμορροϊδοπλαστική με λέιζερ δεν έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Πολλοι χειρουργοί αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του λέιζερ και χρησιμοποιούν στις προχωρημένες περιπτώσεις 4ου βαθμου παλιότερες τεχνικές όπως η Miligan Morgan όπου γινόταν αφαίρεση (κοψιμο) των αιμορροΐδων με συνέπεια αυξημένο πόνο και περισσότερες επιπλοκές.

Ομως ο μύθος ότι το λέιζερ δεν μπορεί να διορθώσει τις δύσκολες περιπτώσεις αιμορροΐδων καταρρίπτεται όπως θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο χάρη στην πολυετή εμπειρία μας και τη χρήση νέων τεχνικών στην θεραπεία των αιμορροΐδων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το laser συνδυάζεται με κανονική πλαστική (lifting) του εντερικου βλεννογόνου με απορροφήσιμα ράμματα (τα οποία τοποθετουνται εσωτερικα στο εντερο και πέφτουν εντός 30 ημερών). Η μέθοδος ονομάζεται LHP-RAR και αποτελεί τεχνική που εξελίξαμε στην κλινική μας.

Η μέθοδος αυτή έχει όλα τα πλεονεκτήματα του λέιζερ που είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος και εφαρμόζεται ακόμα και σε 4ου βαθμού αιμορροΐδες.

Στο επόμενο βίντεο βλέπουμε μία από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις αιμορροΐδων 4ου βαθμού σε ασθενή που λαμβάνει αντιπηκτικά και συνοδεύεται από σημαντική πρόπτωση και αιμορραγία. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά χωρίς καθόλου τομές και χωρίς μετεγχειρητικό πόνο.

Αιμορροΐδες 4ου βαθμού με αιμορραγία λόγω αντιπηκτικών, λέιζερ και πλαστική LHP-RAR