Κύστη κόκκυγος πλαστική με κρημνό (τεχνική Καρυδάκη).

Η τεχνική με λέιζερ FiLaC για την κύστη κόκκυγος είναι αρκετά αποτελεσματική στις περισσότερες απλές μη επιπλεγμένες περιπτώσεις.

Σε περιπτώσεις όμως υποτροπής ή επιπλεγμένης κύστης κόκκυγος με αποστηματοποίηση, πολλαπλά συρίγγια ή μεγάλες σε έκταση τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο καλά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιείται συνήθως η ανοικτή μέθοδος η οποία όμως έχει το μειονέκτημα της μεγάλης διάρκειας επούλωσης που μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τους τρεις μήνες και έχει ανάγκη καθημερινών αλλαγών.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τις δύσκολες περιπτώσεις κύστης κόκκυγος είναι η χρήση κρημνού σε συνδυασμό με πλαστική.

Η πιο δημοφιλής είναι η μέθοδος Καρυδάκη από τον Έλληνα χειρουργό που την ανακάλυψε.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες τεχνικές πλαστικής με κρημνό οι οποίες όμως δεν έχουν τόσο καλό αισθητικό αποτέλεσμά.

Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε μία ασθενή με υποτροπή μετά από δύο επεμβάσεις κύστης κόκκυγος με την κλειστή μέθοδο η οποία υποβλήθηκε στην πλαστική με κρημνό με τη μέθοδο Καρυδάκη.

Κατηγορίες: Νέα άρθρα

Ιωάννης Μπολάνης

Ιωάννης Μπολάνης Χειρουργός Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Παθήσεων Εντέρου και Πρωκτού Εφάρμοσε στην Ελλάδα για πρώτη φορά και από τους πρώτους διεθνώς τη μέθοδο της διασφικτηριακής εκτομής με pull-through delayed anastomosis με την οποία αποφεύγεται τόσο η μόνιμη όσο και η προσωρινή παρά φύση έδρα στον καρκίνο του ορθού.