Καρκίνος εντέρου κοντά στο σφιγκτήρα
Καρκίνος εντέρου κοντά στο σφιγκτήρα

Η Κλινική παθήσεων εντέρου και πρωκτού δημιουργήθηκε για να προσφέρει ό,τι πιο σύγχρονο στη θεραπεία των παθήσεων του εντέρου και του πρωκτού. Η αιχμή του δόρατος είναι ο καρκίνος του ορθού που βρίσκεται κοντά στο σφιγκτήρα όπου εφαρμόζουμε τη μέθοδο της διασφιγκτηριακής εκτομής.

Η τεχνική αυτή πετυχαίνει να διασώσει το σφιγκτήρα χωρίς να επηρεάζει το ογκολογικό αποτέλεσμα, ενώ διατηρεί την ποιότητα ζωής των ασθενών. Τα τελευταία χρόνια βελτιώσαμε τη μέθοδο ακόμα περισσότερο με την αποφυγή και της προσωρινής ειλεοστομίας (παρά φύση έδρας) που συνήθως γίνεται για 1-2 μήνες στις επεμβάσεις στο ορθό. Τη νέα αυτή μέθοδο που εφαρμόζουμε πλέον στην πλειοψηφία των ασθενών μας, είμαστε από τα πρώτα κέντρα διεθνώς που την παρουσιάσαμε και τη δημοσιεύσαμε.

Καρκίνος εντέρου – ορθού νέα μέθοδος διατήρησης του σφιγκτήρα. Ομιλία Ι. Μπολάνης 2018 

Ιωάννης Μπολάνης

Ιωάννης Μπολάνης Χειρουργός Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Παθήσεων Εντέρου και Πρωκτού Εφάρμοσε στην Ελλάδα για πρώτη φορά και από τους πρώτους διεθνώς τη μέθοδο της διασφικτηριακής εκτομής με pull-through delayed anastomosis με την οποία αποφεύγεται τόσο η μόνιμη όσο και η προσωρινή παρά φύση έδρα στον καρκίνο του ορθού.